Tillbakablick på Gotland…

Sitter nu i ett grådaskigt Roslagen och tänker tillbaka på Almedalsveckan (eller i alla fall halva den, då jag kom i onsdags och stannade tills det bittra slutet, eller iaf tills Göran Hägglunds tal som blev finalen på allt politikprat). Tänkte visa lite av det Gotland jag hann uppleva i bilder, så, nu kör vi!

I sagostaden Visby hade man jobbat fint med lavendel och annat blom för att skapa tjusiga färger…

Här ett lite annat perspektiv. Jag var här ihop med Gotlandslegenden Mari Jungstedt vars 10:e Gotlandsdeckare nyligen kommit ut.

Bland annat dansade vi zumba med 1,6&2,6-miljonersklubben, mitt bland dessa ruiner (besparar er bilden på våra dallrande rumpor). Zumba, funderar på om det är så att svensken älskar denna träningsform för att man här verkligen legitimt får skaka loss och gasta och göra fåniga gester? Utomlands kommer ju sånt helt spontant och inte nödvändigtvis på ett organiserat pass? (Bara en tanke).

Det häftiga är ändå hur snabbt vädret slår om, och jag fattar verkligen att Mari inspireras av Gotland i sitt skrivande, för vem skulle inte göra det? (Akta dig Mary så jag inte snor idéerna, kolla bara denna “tjocka” som skapar sån mystisk stämning… bara några timmars solsken bort är denna gråa magiska skrud!

Vandrat längs havet i skymningen har vi, och pratat om stort o smått i livet. Tjusigare än så här kan det inte bli?

…eller jo, det kunde bli så här också, tankarna vandrar till Skagenmålarna och jag drömmer om at vara kvinna i fotsid klänning som med drömsk blick sakta rör mig framåt mot mitt öde…

Är tokig i Visbys pittoreska små stadsträdgårdar. Får man per automatik gröna fingrar om man bor här? För allas trädgårdar är galet fina! Jag dör av de vackra rabattera. Jag vill gå på hortonomisk kurs här. NU!

Det blev arbete också, två dagars signering hos Rolle på Bookia på Adelsgatan. Ni ska veta att detta är en topp-tio-bokhandel i Sverige! Missa inte chansen att köpa en semesterbok här, om du tillbringar din sommar på Gotland (eller närhelst du kommer hit).

Så här vandrade jag gatorna fram mellan alla mingel… något sammanbiten, det är för att det är ett hårt jobb.

Det blev också en middag på fina Djupvik, som är ett litet smultronställe vid Klintehamn. Här finns hotell o krog och himmel o hav.

Djupvik känns utomlands… 🙂

Blev milalång powerwalk med Mari den sista morgonen. Älskar kalvar på grönbete.

Himmel, får o hav.

Och så lite blommor.

Snart återkommer jag med bilder från Roslagen!

  1. Hej!! har precis läst ut din nyaste bok om cecilia lind…(sträckläste)….dom är verkligen jättebra..hoppas du kommer med en fortsättning så man får veta hur det går med äktenskapet…polisen…systrarna o mormor..m.m…hoppas du aldrig slutar skriva…. hälsn åsa

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..