Mammor v/s icke-mammor

Apropå det här med “bloggbråket”. Jag är absolut inte av åsikten att alla kvinnor måste skaffa barn. Eller att kvinnor utan barn inte ska beklaga sig. Jag tycker inte att det där med moderskap är något vi kvinnor ska använda som argument mot varandra i allehanda debatter. Vi ska stötta varandra. Sen det där med mediemorsa” – som om det var en identitet där man kan dra alla kvinnor över en kam! Jag klagar inte över min tillvaro, jag anser mig ytterst lyckligt lottad. Men kom inte och avfärda mig som en “mediemorsa”, jag har många olika uppdrag och jobb och även företag, tex en butiksverksamhet. Ja, jag syns i pressen men det är för att jag vill påverka och för att jag också vill få oss att tänka efter. Och jag har aldrig fått något gratis. Jag har alltid arbetat hårt.

Moderskap – en del av kvinnolivet, för många av oss. För andra inte. Moderskap är på många sätt ett dyrbart privilegium, en livsstil, men inte ett slagträ. Jag tycker att barn är en möjlighet, vi som kunnat få barn ska tacka ödmjukast. de som inte vill, eller som är ofrivilligt barnlösa, har alla sina liv och sina verkligheter. Jag har full respekt för er alla. Jag förstår att ni också kämpar.

Igår var vi på barndop. Den kvinnliga prästen sa många fina ord. Bland annat: Barn kommer till oss som en gåva. Vi står med tomma händer, och får emottaga denna bit av himlen i vår famn. Barnen kommer till oss och vi får ynnesten att lotsa dem ut i livet.

Jag känner att jag vill ha försoning denna dag. Unga kvinnor och äldre, mammor och kvinnor som inte blivit mödrar, låt oss tillsammans kämpa för att skapa oss en bra plattform i livet. Låt oss stötta varandra. Låt oss ödmjukt lära oss av varandra. Ibland kanske någons ord manar till eftertanke, ibland kan man inspireras – men låt oss framför allt hålla ihop. Det är ju för att vi alltid brottas i våra små sandlådor som vi slår i osynliga glastak.

Tänk om vi för en gångs skull gjorde annorlunda – vällde fram som en enad jättevåg? Jävlar vilken power! Ebbor, Lindor, alla ni underbara damer i hela vårt land, förenen eder!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..