Penga-oron mitt i natten

Vad är det jag hör, ni ligger och oroar er för pengar mitt i natten. Och ja, bankkrisen är scary, man undrar vart alla stålars tagit vägen, vilka som skott sig… kan ge mig sjutton på att det sitter en hel del med feta plånböcker och flinar med flottiga kinder. Medan andra får gå från hus o hem. Girighet är mänskans stora lyte. Vi är redo att döda varandra för pengar… Pengar ger oss panik i stora doser. Har vi mycket vill vi ha mer, har vi noll mår vi piss, det märkliga är att många rikingar mår piss de också, men kanske av andra skäl än att de inte kan betala sin hyra…

Vad är det jag hör, ni ligger och oroar er för pengar mitt i natten. Och ja, bankkrisen är scary, man undrar vart alla stålars tagit vägen, vilka som skott sig… kan ge mig sjutton på att det sitter en hel del med feta plånböcker och flinar med flottiga kinder. Medan andra får gå från hus o hem. Girighet är mänskans stora lyte. Vi är redo att döda varandra för pengar… Pengar ger oss panik i stora doser. Har vi mycket vill vi ha mer, har vi noll mår vi piss, det märkliga är att många rikingar mår piss de också, men kanske av andra skäl än att de inte kan betala sin hyra…

Men okej, jag ska ge er Hemligheten nr 1 i hur man bemästrar sin nattliga oro. Så här: När de oroliga tankarna kommer, ska du fråga dig – vad kan jag göra åt detta JUST NU när jag ligger här i sängen, med släckt lampa osv? Svaret blir – du kan INGENTING göra JUST NU. Du är MAKTLÖS inför hela världen i den nattliga stunden. Och när du inser det, så kan du också släppa taget om nojorna. Tänk så här, jag tar ledigt från oron på natten, jag oroar mig på dan istället, för om jag inte sover är jag trött på dan och orkar inte ta itu med mina problem…  det kan ta ett tag att öva in detta men snart sitter det, bara du tänker ordet MAKTLÖS så kommer du att somna. Jag lovar, det funkar. Sen är ju inte problemen lösta bara för det men ditt mentala tillstånd tillfrisknar. Oron är kontraproduktiv – du blir bara mer knäckt, men inte får du några pengar för det! Så lägg ner nattgrubbleriet direkt, det gör dig varken välbärgad eller vacker. SOV istället. (För på natten blir också skuggorna längre och allting mycket läskigare, på dan känns det alltid mer hoppfullt och lättare att manövrera.)

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..