Vad har bestämt er för idag?

Jag brukar tänka så när dagen startar och ligger framför mig full av möjligheter och spännande ögonblick. Även om jag vet vad jag har inbokat och vad jag ska göra, så vet jag ju inte precis hur hela dagen kommer att bli. När jag bestämmer mig för någonting så finns det ofta stor chans att det bli så, som exempelvis här om dagen när var hos tandläkaren och gjorde en läskig behandling mot tandsten – då bestämde jag mig för att jag skulle härda ut och ligga och fundera på mysigare saker istället, som Brittas mjuka päls, eller som när det blir förseningar med flyg eller tåg så bestämmer jag mig för att inte bli irriterad utan att bara följa med och ta det lugnt och tänka att tåget går när det går och kommer fram när det kommer fram. Jag kan också bestämma mig för större saker, som att skriva en bok eller starta en kurs, men just det där dagliga beslutet kan föra mig framåt så att varje dag räknas.

Jag brukar tänka så när dagen startar och ligger framför mig full av möjligheter och spännande ögonblick. Även om jag vet vad jag har inbokat och vad jag ska göra, så vet jag ju inte precis hur hela dagen kommer att bli. När jag bestämmer mig för någonting så finns det ofta stor chans att det bli så, som exempelvis här om dagen när var hos tandläkaren och gjorde en läskig behandling mot tandsten – då bestämde jag mig för att jag skulle härda ut och ligga och fundera på mysigare saker istället, som Brittas mjuka päls, eller som när det blir förseningar med flyg eller tåg så bestämmer jag mig för att inte bli irriterad utan att bara följa med och ta det lugnt och tänka att tåget går när det går och kommer fram när det kommer fram. Jag kan också bestämma mig för större saker, som att skriva en bok eller starta en kurs, men just det där dagliga beslutet kan föra mig framåt så att varje dag räknas.

Idag har jag bestämt mig för fyra saker:

1. Att göra en kanonföreläsning i Karlstad i eftermiddag!

2. Att jobba effektivt på tåget dit, med manuspyssel och  annat skrivjobb.

3. Att vila och läsa bok hela vägen tillbaka och inte vara en dugg effektiv.

4. Att hela dagen tänka på att leva i enlighet med min pappas värderingar och livstankar, eftersom det idag är 34 år sen han dog. Jag var då nio år. Han finns med mig fler dagar än den här, men just idag är speciell.

Vad har ni bestämt er för idag? Hur vill ni att just den här fredagen ska bli? Vad är viktigast för er att få ut av den här dagen?

Emelie och jag i Barcelona i lördags kväll, direkt efter att Barca vunnit matchen på stora arenan Camp Nou – ett sätt för mig att leva enligt mina värderingar och livstankar, att göra härliga saker med mina människor och säga JA till roliga äventyr.

  1. Hur det blev med alla dina fyra saker som du hade bestämt dig för vet jag inte – men nummer ett lyckades du bra med i alla fall. Kanonbra föreställning! Jag fick lite att tänka på där, även om jag redan innan påbörjat mina prioriteringar i livet och slutat ”stryka kalsonger” redan för några år sedan ;)

  2. Idag ska jag göra mina ”måsten” och bli väldigt nöjd när de är klara. Under tiden ska jag lyssna på musik, någonstans på vägen har jag glömt hur välgörande musik är. Har precis kommit ur en riktig svacka då jag bara legat och gråtit i stort sett så nu ska jag bara njuta av att vara inte olycklig! =D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..