Ikväll är jag arg på på världen igen

Ni som följer med här på bloggen vet att jag jobbar ideellt, varje vecka gör jag nånting antingen inom de organisationer jag jobbar regelbundet för BRIS och Ecpat, eller med enstaka insatser där det behövs. Jag får ofta frågan hur jag orkar prata med barn som har det svårt, eller orkar sätta mig in i barnsexhandel eller sorg och död och ni vet, några av de mörka delarna av livet, men jag har tonvis med energi för det känns det som. Framför allt för att jag får energi av att jag blir arg. Jag blir arg på världen, och på människorna i världen som vet vad som händer bakom grannens gardin och ändå fortsätter titta på tv, jag blir arg på världen och människorna som lever i den när vi i ett hörn av världen vet att det händer saker i ett anat, men tänker att det är så långt borta så det drabbar inte oss, och så fortsätter vi boka tvättstugor, laga lasagne och gå på möten samtidigt som 13-åriga flickor sitter hålögda och håglösa i uppställda skjul i ett land med krig men utan pengar och tar emot ännu en man för att sälja sina kroppar. Jag blir så arg att jag inte vill tro att det är sant att män från alla samhällsklasser och yrkesgrupper – till och med poliser, läkare, jurister – utsätter små barn i dagisåldern för sexuella övergrepp för att deras lust driver dem till det – vad var det som hände egentligen? Var i hela friden gick det snett?

Ni hör att jag varit på möte med Ecpat idag. Jag är arg, och det är en väldigt bra drivkraft och jag tänker fortsätta varje vecka, varje dag om jag kan, för jag vägrar sitta tyst och stilla så länge det här händer samtidigt. Om du också blir arg, gör nåt av följande:

1. Ladda ner Ecpats app i din telefon. Där finner du mer information om vad och hur du kan göra skillnad.

2. Res bara med arrangörer som aktivt tar avstånd, fråga om de tillämpar Uppförandekod för barnsexturism, gör de inte det – välj en annan.

3. Använd en bank som aktivt tar avstånd genom att fråga om den deltar i Finanskoalitionen mot barnpornobografi.

4. Använd en internetleverantör som blockerar sidor med barnpronografi.

5. Anmäl misstänkt barnsexhandel till www.ecpathotline.se eller till Polisen.

6. Stöd Ecpat genom ekonomiska bidrag.

Jag kommer tillbaka med mer. Skickar ut all min kärlek ikväll till de värdefulla, älskvärda barnen som förtjänar att vi ser dem.

/Elizabeth

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..