Jag hade inte behövt nåt flygplan hem…

… för jag svävade ändå långt ovanför marken när jag lämnade Nämndemansgården i eftermiddags efter några timmars föreläsning. Vilken värme, vilka underbara människor – tänk att jag får möta så många fantastiska människor! Jag måste nypa mig själv i armen för att förstå att det här händer mig, att det här är mitt jobb.

För er som inte vet vad Nämndemansgården är så är det ett behandlingshem för alkohol- och drogmissbrukare dit man kommer som ett första steg i ett tillfrisknande och stannar 29 dagar. Jag var där för 3 år sen och föreläste och möttes av sån värme och stora famnar att jag hörde av mig för en tid sen och frågade om jag fick komma tillbaka. Det fick jag och idag var det alltså dags. På såna här ställen är livet mer påtagligt än på många andra platser. Allt är på riktigt, det är färg-tv hela vägen om ni förstår vad jag menar. Och jag älskar att få finnas i sammanhang där det finns öppenhet, sårbarhet, äkthet, där människor verkligen möts.

Alla goa kramar jag har fått idag kommer jag att hålla mig varm med länge. Stor kärlek till alla er som var med!

 1. petra skriver:

  Hej,
  Ville bara säga att jag fick min vinst och hel var den ;) Underbart!

  Tackar och ha en fin helg!!

 2. Färg-tv hela vägen. Underbart uttryck. Och vilket engagemang du har. Fantastiskt. Ses på söndag!

 3. Hej Elizabeth, jag vet inte var min fundering passar in så jag bara kör. :-)
  Jo, jag känner så starkt att jag hela tiden bara vill vara ifred, inte ha något ansvar, inte vill att någon ska kräva något av mig osv. Vill bara vara ifred! Det har känts så i flera år nu, det hjälper inte med att ha bytt till nytt jobb, göra roliga saker, eller liknande förändringar. Jag tänker ofta på att ”skolka”, resa iväg, vara anonym. Jag skulle bli så himla glad om du hade några tankar/resonemang om det? Kram och tack för en mycket bra blogg.

  1. Jag plockar gärna upp det här och gör lite längre svar som alla kan läsa, hoppas det är ok? Tack för viktig fråga, du ska få ordentligt svar. Kram.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..