MANGO

Förutom fint väder och goda Tapas och flera riktigt bra fotbollslag har Spanien också Zara och MANGO. Den sistnämda från Catalonien/Barcelona. Kedjan grundades 1995 och har i dag över 8600 anställda.Deras kollektioner varierar från mycket dressat till ungt och lekfullt. Mycket bling bling på både kläder, väskor och överdådiga smycken. Jag tycker MANGO har en bit kvar till Zaras breda utbud men efter att ha spenderat några timmar att syna de båda kedjorna i sömmarna! så tycker jag nog att MANGO har bättre kvalitet på många av nyckelplaggen. I stället för att faila på dragkedjor och knappar, enkla sömmar där dubbelsöm behövs, väljer MANGO att omvärdera modellen på plagget och hittar bättre lösningar för att komma ner i pris. Vi som jobbat med mode vet att många plagg faller ofta i kvalitet just på detaljer och materialval. Både Zara och MANGO har ofta förträffliga skomodeller men lästerna är gräsliga, man får obönhörligt ont i fötterna efter någon kvart i de flesta skor från dessa tillverkare. Återigen, detalj(vinkel och höjd på klacken stämmer inte) och materialval (stenhårt skinn är inte så njutbart och inte plastsula/klack heller)

Nedan några riktigt fina prisvärda plagg från MANGO som verkligen lyckats med sin höstkollektion, jag är mycket förtjust och de har också tänkt på materialval och kombinationer. grattis MANGO för hösten 2012. Priserna är helt knasiga! låga, prisvärda och jag känner att jag måsta läsa på om MANGOs CSR – Corporate Social Responsibility. För ingen smart framgångsrik ädel företagsledare vill äventyra framgången i dag med att ha ”sweatshop” arbetare. Det är kvinnor och män som ofta arbetar för under 50 cent i timmen ofta i 19 timmars pass där arbetet är till exempel att bara skära av en tråd på de maskinsydda knapparna på ett par jeans…. jag ni förstår, se filmen China Blue från 2006 av Micha Peled….

Bild från mango.com

Bild från mango.com

Bild från mango.com

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..