Det gör inget om man är dum – bara man e söt!

Det sa en person till mig en gång när jag beskrev mina ambitioner. Eftersom jag hyste så stor respekt och beundran för personen kunde jag bara konstatera att eftersom jag aldrig nog skulle bli kallad de senare, så jag var mest förskräckt över att jag även skulle bli kallad det första….

Jag har den stora ynnesten att få lära mig hur man navigerar i yrkeslivet av de som har mycket kunskap, erfarenhet och stark genomförande kraft. Min man är ett geni, och jag har många goda vänner och affärsbekanta som är grymma på det de gör. Jag lyssnar hänfört på människor som som lyckats, misslyckats och rest sig igen. De brukar ha en ödmjuk inställning till hur ens egna drömmar och drivkrafter kan skapa stor känslomässig och ekonomisk framgång men även sluta i tragedier och misslyckanden. Jag attraheras av människor som har det där som bubblar och brinner, så pass att när man nuddar dem känner man energin som flödar. Jag läser mycket när jag hinner, en hel del forskning så klart eftersom det ingår i mitt jobb, men även texter och skrifter av andra stora som små tänkare. Jag har läst en del från ”Art of War” av Sun Tzu -en kinesisk krigsgeneral, såklart är han hårt i fråga satt, likasom alla som sticker ut hakan…

Jag ser mig inte som en militärisk general, det borde ingen, men jag gillar i alla fall hans grymma korta citat om hur man är lyhörd för det som krossar när man samtidigt känner segerns vingslag.

En av mina Sun Tzu favoriter:

”Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat”

Jag har suttit i en hel del styrelser till och från under mina yrkesverksamma 27 år med avbrott för att föda två barn(mina tuffaste jobb) och trots att jag klämde ur mig en del ”kha-tjing” under en intervju blev rubriken på omslaget en ”idrotts klyscha” artikeln har dock en del kloka självklarheter, Så jag säger som Confucius

”A superior man is modest in his speech, but exceeds in his actions.”

Kvinnor i styrelser

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..