Maria Tjärnlund

Nice bedtime story…

Borde håva in högsta vinsten i det här fina nattlinnet från HM! glatt överraskad av både kvalitet och utförande. Kändes rock n roll mitt i all spets.

Kommentera   Permalänk

Every day spring dress

En fin, lagom uppklädd klänning från Zara.com för 559 kr. bomullstretch och chiffong i kombination som liknar dyrare märken som Helmut Lang och Margiela. Bra där Zara.

Kommentera   Permalänk

The It bag

liten snofsig och med kedja, vårens IT bag är en liten goding. Här otroligt prisvärda från &stories 

 

Kommentera   Permalänk

Looking forward…

Till sommaren kommer den snäva kjolen och den luftiga t-shirten fram igen som basplagg. I år fortsätter t-shirt trenden med linne/bomull eller lin/silke kombinationen. Men i år med mer färg och multifärgade plagg. Bohemen är tillbaka! En annan stor trend är siden T-shirten. Vi ser den på Ahlvar.com och på Stylein.com som fungerar som en mer ”uppklädd” variant

Min Beiga linne t-shirt från Acne är en favorit.

Ahlvar.com

Stylein.com

Beige Linne T-shirt från Acne studios

Kommentera   Permalänk

Sempre….

På Italienska betyder Sempre , ”alltid” ett ord som jag har haft hängandes runt min hals i många år, i form av ett smycke jag håller mycket kärt. Blir faktiskt lite orolig när jag inte har koll på vart det ligger om jag mot förmodan skulle ta av mig det. Jag har nog förknippat ordet alltid, med lojalitet och trofasthet, men jag vet och har lärt mig med åren  att lägga det ansvaret i ordet ibland kan innebära ren och skär idioti. För vi kan inte finnas till för alltid, för alla,  vi kan inte lova att vara på ett eller annat sätt för alltid. Vi kan inte stanna för alltid när det inte blir som vi önskar eller hoppas. Vi önskar oss gärna hälsa, lycka, kärlek och harmoni, vi strävar och strävar efter det som kan komma att vara så nära dessa tillstånd för alltid,  att vi ibland åsidosätter det enda som är beständigt, oss själva. För en sak är då säker, vi kommer inte att bli av med oss själva utan är fast i våra kroppar för alltid, så länge vi lever. Den här bilden tittar jag på ibland….jag kommer ihåg hur jag kände här och vilka mina önskningar och förhoppningar var för alltid. Jag får oanad kraft av att titta på den och minnas. Kortet togs av min syster en varm och ljummen Augusti kväll. Cykeln är stulen, men inte minnet av känslan den här kvällen, den är för alltid……

Och så outfiten: Bombarjacka: Fifth avenue Shoe repair. guldblus: Gucci, Byxor:Hunky Dory, Sandaletter: MiuMiu, Glasögon: Triwa,

Kommentera   Permalänk

Snyggt från Zara.

TRF är Zaras ”tonårs” avdelning. Inte mycket här som man gillar. Helt enkelt på grund av en massa t-shirts med glitter, färdigslitna byxor och tunna bomullsplagg som inte håller formen. Men den här kappan överraskade stort. En ullkappa i snygg modell. Snäva armar och smal siluett. Snyggt med slitna jeans till(en av de få gånger) Till höger även en trevlig fuskpäls. Det kryllar av dem på stan, jag håller mig till min getpäls ett tag till. Allt från Zara.com

Kommentera   Permalänk

Shoe bo!

En Peptoe  hög kilklackstövel från Acne och ett par klassiska Louboutin modell Ewe. Två trotjänare i garderoben. Never out of style. Våren…bring it on.

Kommentera   Permalänk

Maria väljer – ”one stop shop” Mango

I vårens serie av ”one stop shop” presenterar jag ”köp allt på ett ställe”. Först ut är Mango.com Alla kläder finns på webshoppen och de flesta av plaggen även i butikerna. Kappa, blus, byxa, pumps och väska för under 2500 kr.

Kommentera   Permalänk

Drop dead….

WTF det här är så snyggt att man trillar omkull. Robin ”house of cards” Wright Penn i en outfit helt i min smak. På Golden Globe galan.

 

Kommentera   Permalänk

Knutte…

Skinnjackan fortsätter vara ett basplagg i vår. Men den skall vara lite för stor och lite för snygg. De slitna second hand jackorna duger såklar också men det är de blanka utan ölfläckar eller festivalgrönska som är mest trendigt. Men vi som vill vara hållbara håller oss till den gamla trotjänaren. Här i läder från 80-talet. En nyklippt (fult blev det) hund från i somras, Fin skinnjacka tips från Zara.com.

 

Kommentera   Permalänk