Soljägare…

Du som har möjlighet, gör som jag, jaga solen! (De flesta HAR möjlighet för vi har raster, lunch etc, plus transportsträckor! så alla KAN faktiskt, om man har ben som kan gå o kropp som kan röra sig och är mer eller mindre frisk från förkylning etc). Solen är sällsynt vid denna tid på året, bara några timmar dagligen, och mörkare o mörkare blir det… men ibland tittar den fram och himlen är blå och utan ett moln och Stockholm är smärtsamt vackert. Så kan du, dra på dig joggingskorna eller sätt dig på cykeln o vrid näsan mot de bleka strålarna och bara låt dig fyllas av ljuset och den mjuka värmen.

Gå! Ut och vandra! Huden slätas ut och pulsen stabiliseras och hjärtat blir friskare och psyket lugnar sig. Spring! Känn värmen sprida sig och benen jobba, känn luften mot kinderna, insup höstens alla dofter. Klättra! ja, det finns berg och kullar och backar, se till att få terräng under fötterna. Njut! Och skippa solglasögonen! Solljuset upptas av ögat och hjälper dig må bra trots mörkare årstid.

Jag samlar utetimmar och soltimmar och stunder under blå himmel. Jag vandrar överallt och ingenstans och tar mig till fots o ibland på cykel, gående eller springande, kors o tvärs över städerna jag kommer till. Jag använder kroppen, jag samlar kilometer och mil i mitt skelett. Ikväll ska jag gå vid havet i Lysekil. Gå du med. Var du än är. Och jaga solen, du kan fånga den du med.

 1. Hej goa du

  Ja solen får man jaga lite på så man klarar av denna årstid känner jag. Jag försöker röra på mig så mycket jag kan och orkar. Är solen framme så är jag ute och lappar ljuset 🙂
  Väldigt välbehövligt. Det gör så mycket för vårat psyke och annat med kanske.

  Hoppas allt är bra med dig.

  Stor varm SOLKRAM fr mig 🙂

  Sandra

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOADING..