Rapport från Bokmässan 2012

Uj uj så är det över för denna gången, den galna torktumlaren som går under namnet Bokmässan. Fyra dagars idogt signerande, kramande, minglande, föreläsande, hejande, pratande, stående och stressande. Jag har hunnit med att vara med i Efter 10 hos Malou, hålla 2 seminarier, montermingla och signera ca 2000 böcker. Jag har blivit fotograferad otaliga gånger för Expressen, Aftonblandet, Wikipedia, diverse hemsidor och bloggar, samt av säg fyrahundra privatpersoner med iphones. Gudvet var de bilderna finns. Jag har skrivit autografer i allehanda små och större block och urklippta foton av mig själv. Jag har fått böcker av olika skribenter och blivit uppvaktad av utländska förlag. Vänner i Finland, Norge och Danmark, stort tack! Vill också skriva att jag lärt känna några författare jag tidigare inte alls haft kontakt med, en av de trevligaste var Anders de la Motte med de sjukt spännande böckerna  Geim, Buzz,och Bubble som man med fördel kan ge till unga läsovilliga killar (som enligt Litteraturutredningen är de som läser allra minst).  Både Anders och hans hustru var helt underbara att prata med, bland annat om föräldraskapets “baksidor” (say-no-more).

Bokmässa dag 2, Martina Haag och jag i vår gemensamma kassa. Vi är de enda författarna som har en egen kassa på bokmässan, denna chefar vi över, i år med bistånd av fina Linda Björkgren, eldsjäl för våra böcker (även andras). Utan Linda hade vi kolat vippen! För trycketpåminde stundtals om en bättre rockkoncert med folkmassor som vällde fram och köpte 3 pocket för 100 och det skulle stå en personlig hälsning i alla och ja, personlig hälsning blev det till Eva, Sandra, Maria, Jan-Åke och Siv, till Wilma och Marianne och Alexandra och Emily och Osman och Marcela och ca en miljon andra. Hoppas ni alla gillar böckerna ni köpte och hoppas presenterna blir uppskattade!

En av böckerna jag var med och presenterade på bokmässan var “Livspusslet” som bland annat vi fyra här ovan, alltså förutom mig också Zinat Pirzadeh, Mari Jungstedt och Camilla Läckberg medverkar i med varsinn story. Vårt seminarium kl 12 på söndagen (igår) var helt knökfult och det är en härligt knallig bok full med ärliga bekännelser som krossar fasader.

Vet inte om vi verkligen besvarar frågorna om hur man klarar av att lösa det där jävla pusslet men som Zinat sa, mitt pussel är tillverkat i Kina och det fattas några bitar för alltid. Well, sant. Vet inte hur man gör men det gör inget, vi ses på andra sidan sen i alla fall förr eller senare och det kvittar det väl om golvet var dammsuget eller sängen bäddad. Ett hjul som snurrar fast hamstern är död är inte mycket att ha, om jag säger så.

Sen låg jag platt på mitt hotellrum på Gothia och Instagrammade mig själv, hur jag stirrar som en urlakad fisk i taket. Men händelserikt har det varit, med bland annat intima avslöjanden av Tommy Körberg, möte med min idol Suzanne Brögger, kindpussar med alla från Katarina Wennstam till Maria Ernestam till självklart Jan Guillou, till middagar med Piratförlaget, kramar med Herman Lindqvist och Björn Ranelid och Lasse Berghagen, prat om tuttar med Mark Levengood och LCHF med Jonas Gardell, vimmel med förläggare och redaktörer och agenter och översättare, herre herregud vad många intryck det spolats genom denna stackars hjärna som nu är helt mosig! Det hanns även med ett besök på Yaki-Da på fredagsnatten ska jag berätta.

Men nu värker min kropp. Jag är lite som sjuk på nåt sätt. Vill tacka alla som kommit fram och berättat att de läser mina böcker, alla ni läsare är det bästa med att vara författare. Jag är så glad att ni gillar böckerna. Jag älskar er alla. Kram. Tur att det är 1 år kvar till bokmässan 2013. Nu skriver jag fortsättningen på romanserien om Cecilia Lund, har redan 50 sidor, det ni!Jag har också fått ett superfint omslag som kanske till och med klår Modershjärtat… Men annars är ju faktiskt detta omslaget ett som jag verkligen älskar. Jag är så glad för denna bok, och till er som tycker den slutar väldigt drastiskt vill jag säga – ha förtröstan, det kommer mera. Sommaren 2013 släpps del 6.

 1. Tack för att det kommer en till bok om Cecilia! Blev väldigt orolig då jag läste ut “Modershjärtat”. Ser fram emot ny läsning i sommar! Kram

 2. Vill ge dig en stor eloge för dina underbara böcker om Cecilia Lund! De är så spännande o trevligt skrivna. Extra kul då jag själv jobbar på en bb/förlossningsavd, och jag känner igen mig till stor del. Jag lyssnar för närvarande på din bok anhörig (talbok). Finns ej ord för hur gripande o stark den är! Hälsning från Linda, 3-barnsmor.

 3. En galen helg, men fantastisk för en aspirerande debutant! Bild på dig och Martina finner du på min bokskrivar- och brudmodeblogg; Lovable. http://dearlovable.blogspot.se/ Tack för vänligt bemötande och lite couture och glam på mässan. 🙂 Ni var så fina! Smashing! Kram Helena

 4. Hej underbara du <3

  Det var så kul att få träffa dig och den varma kramen jag fick känns än. Den behövdes verkligen,för det är man inte bortskämd med precis.
  Jag förstår att du känner av dessa 4 dagar…
  Jag gick några timmar på lörd och var helt slut på sön. Guuuud så mycket folk och massa intryck,vilket jobb ni gör. Kanon!!!
  Kul att du har kommit en bra bit på väg med Cecilia Lund nr 6 🙂
  Omslaget på femman är verkligen fint,love it!!!

  Ta hand om dig nu och var rädd om dig

  stor KRAM till dig <3

  Sandris

 5. Såg dig på mässan, uj så snygg och otroligt vältränad du är! Läser just nu Modershjärtat, den är minst lika svår att lägga ifrån sig som de andra i serien… Stunder av “mammagött”. Tack! 🙂

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..