Linas matlust eller "hur man får energi efter semestern steg1"

Twitter är så himla bra, igår började jag en liten hemmasnickrad detox-kur (efter inspirerande samtal med en kompis som detoxat sig i 10 dar och såg strålande ut, ja ni vet ju hur mkt semester sliter på ens kraft och för att palla med en ny skoltermin m kids i klass 5, 7, 9 och 2:an gymnasiet samt gubbjävel hemma och en vuxen son som ambulerar i gästrummet tänkte jag ge järnet litegrann) som går ut på mkt frukt o grönsaker (men jag lägger inte ner kaffet, för kaffet ÄR BRA och hör sen), mest tänkte jag rensa ut skiten som kött o fett för med sig in i ådrorna (ja ni vet ju att en av dem är kalkig numera så det gäller att se till att det inte blir mer skit/plack i kärlen). I alla fall (kom till saken Janouch), äldste sonen lagade veganpaprika pga han släpade med sig två lådor fulla med grönsaker hem efter nån obskyr musikfestival han var med och roddade ihop, han gjorde ju gudomligt god mat (alltså maten ser ju ut om värsta modellmaten?) kolla:

“Fylld veganpaprika à la Ludvig Köhler”. (har närt ett kockämne vid min barm, vi skulle kunna skapa en kokbok ihop baske mig, inte många morsor & söner som gör sånt va! mest farsor o söner o morsor o döttrar, det är bara o ge oss ett kontrakt så lagar vi, alltså all mat han gör smakar gud – recept är ett speciellt zucchinimos han hittat på som ersätter kött o som blandas i riset som paprikan sen fylls med o gratineras i ugn, om man vill vara icke-vegan, med ost.)

Hursom (KOM TILL SAKEN JANOUCH), ätit massa nyttiga grönsaker, detoxat mig med vatten etc, men och detta är ett stort aber, när jag äter mkt grönt och broccoli osv så får jag ett fruktansvärt chokladsug efteråt. Säg inte att jag ska klipa socker i tre dar för jag klipper socker veckovis, har inget behov av socker egentligen, kan vara utan rätt länge men plötsligt PANG sitter chokladhungern där och jag vill HA. Nu kommer jag till det fina, Twitter. Där mötte jag idag Lina Lanestrand som ryckte ut till mitt nödrop om sötsug och berättade om sin fina hemsida Linas matlust där hon just skriver om sötsug och hur motverka detta. Och har ett recept på nötchokladbollar som kan frysas in o ätas när det jefla suget sätter in.

Så det jag vill säga är att det är verkligen bra med Twitter. och min hemmagjorda detoxkur, den är faktiskt kanon, jag äter massor med bär (mest frysta hallon), keso, musli, krossade linfrön, sallad, tomater, lite fetaost, dricker kaffe, kör mkt tomatbaserad mat, vatten, grönt te och rödbetor typ, just nu är jag så pigg så klockan borde stanna. Kram. (Funderar på att gå på Linas föreläsning om sötsug också 🙂

TILLÄGG: VA?????? Följer du mig inte på Twitter??? Ahmen gör det då genast, jag heter @katjanouch. Och samma på Instagram, @katjanouch där med, det är skitlätt, välkommen!

  1. Men usch och fy, vad hemskt! Förvånad över behandlingen på sjukhus blir jag tyvärr inte, men det är skandal? Läser det här 26 augusti. Hur har det gått? Många kramar till dig och hela familjen från en medmänniska

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOADING..