Hejdå sommaren…

Packade ihop landet och drog in till stan idag. Tog ett sista dopp från bryggan, gick grusvägen fram, kikade på blommorna och gräset som gulnar lite smått. Solen tittade fram men det är inte den där friska grönskan längre utan naturen börjar lessna och vissna, precis som alltid i augusti. Ändå gillar jag den här månaden så mycket, det är trots allt roligt att skolan startar och vardagen drar igång. Och så längtar jag efter att ha på mig högklackade stövlar! Till kjol. Till hotpants. Stövlar är kanske höstens bästa grej.

Men innan jag går loss med en massa bloggande om hösten ska jag visa lite bilder på vad vi pysslat med sista veckan. De flesta ligger på Instagram (följ mig gärna där, jag heter katjanouch) men tänker att de ser lite annorlunda ut i större format, och dessutom är det långtifrån alla som har Insta så jag lägger ut dem här på bloggen. Denna stol var svart och ful med en randig dyna. Istället blev den vit och fick tyget Magnolia från Jobs handtryck, rätt stiligt med stora blommor på sitsen? det är väldigt lätt att klä om lösa stolsdynor om man har häftpistol, jag älskar häftpistolen).

 

Lite tidigare i somras målade småtjejerna om ett gammal skrivbord också, ett fynd vi fick med oss gratis från en auktion för några år sen, det stod ute och blev gistet och skabbigt. Robban skrapade av färg och sen blev det vitt och stiligt och jag fick en utomhusarbetsplats där jag kan författa, i alla fall under de korta sommarmånaderna (om vintern bor skrivbordet inomhus).

Sovrummet blev också uppfräschat:

(Klänningen är från Branting).

Sen blev det en himla massa städande innan vi drog. Här står husmor och fejar och svabbar medan familjen gör nåt annat i bakgrunden:

Är jag relaxad inför hösten nu då? Känns som om det är tusen saker som måste fixas, men då och då infinner sig lite sinnesro. Har börjat få lite signeringstider också, den 1 september blir det Klackenbergs bokhandel i Jakobsberg ihop med bästa Martina Haag – återkommer om tid när det närmar sig!

 

Och så här har det sett ut de senaste morgnarna när jag tagit mitt morgondopp:

Man kan nästan tro att det är juli… om det inte vore för dessa:

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..