Ingrid & Ivar

Att jobba med en barnbok är som en graviditet som går framåt ryckvis. Det är ett samarbete med illustratör och redaktör och formgivare och det ska tyckas en massa, från de första skisserna till färger, omslag, texter… från att jag lämnat in mitt manus tills det blir en färdig bok är det längre tid än en graviditet, det kan ta upp till ett år. Det är verkligen ingen barnlek att framställa denna söta produkt! Den goda nyheten är att när man pillat klart så är boken också ute i världen och sen får den leva sitt eget liv. Den är “fullvuxen” från att den lämnar tryckeriet och sen får den klara sig bäst den kan ute i världen. Alltså ingen bebistid… utan hopp opp och kör ditt race, lilla bok, så snart du är flygfärdig.

Ingrid har hittills haft sitt eget lilla liv, men nu får hon en killkompis att roa sig med. Ivar är jämngammal och de är superbra vänner. I den första boken upptäcker de en massa roliga saker ihop. Jag älskar Mervis illustrationer och vi hade lite olika typer av kille att välja på, men det blev till slut denna mörkhåriga Ivar, som faktiskt i viss mån påminner om en gammal killkompis till mig, en av barndomens spännande kompisar man ville hitta på alla möjliga äventyr med.

Ingrid & Ivar kommer ut 1 oktober 2012.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..