Mitt kära Roslagen!

Det är inte så solsäkert här, oh nej, och det kan vara riktigt påfrestande med ungar som tjatar sitt eviga mantra “jag har ingenting att göra”. Vi har ingen snabb båt eller vattenskoter eller nåt annat som tonårskillar gillar (gammal cykel, frågetecken på det?) och landet köptes då yngsta killen bara var bebis 6 månader gammal, han och de andra har växt från det och numera är det mest jag och Ingrid som hänger här. Ändå älskar jag detta ställe och tänker att en författare behöver en skrivarstuga, okej ni andra rastlösa själar, gör något annat, men själv kan jag sitta här och lyssna på asparnas sus och gå ner till bryggan och vila i händelselösheten. Här kommer några bilder fån Roslagssommaren 2012:

Solen värmer, då passar man på och njuter av en stunds meditation…

Ingrid har Instagram men det har inte jag, ändå gillar jag att plåta blommor. Det stora i det lilla liksom. Inget blomblad är det andra likt. Långsamma stunder kan man tänka länge på såna detaljer. Stanna upp. Lär vara bra för hjärtat.

Kantarellerna frodas som galningar efter regnen. Plus ett på den.

Aprilväder i juli? Javisst! Ni skulle sett den becksvarta himlen igår, och sol på det, och sen regnbågen som slutade mitt i taket på lilla röda stugan som står i hörnet på tomten. Det finns en skatt nergrävd där. Det är jag helt säker på. (obs regnbågen på bilden är bara en blek kopia av den verkliga regnbågen som syntes igår!).

Älskar själva idén om vinbär, även om vinbären i sig är lite sådär. I år är de många. Jag äter dem helst nyplockade, som de är. men röd vinbärssaft är också gott.

Sommardagar att minnas. David fick en liten gädda häromkvällen, men det var bara en bebis, så den fick leva. Ingrid fiskar ivrigt, det blir mest sjögräs, men vem har sagt att man måste till varje pris få fisk för att det ska vara meningsfullt? Spänningen. Förväntan. Jag vågar påstå att den fisketur som slutar utan fisk kan vara den bästa, då man slipper döda och rensa eländet… 🙂

 

 1. Heeej!
  Har precis läst ut Modershjärtat och sitter här med en klump i halsen..NÄR KOMMER NÄSTA bok? För visst gör det väl det…kommer en till…
  STOR kram, du är bäst!

 2. Hej Katerina! Oumberlige Peter här, gift med Pockethexan som har alla dina böcker.
  En liten fråga, annser du att alla kan läsa dina böcker trots att de handlar om kvinnoöden eller “systerkap” som du sa en gång då vi träffades på bokmässan i Göteborg.
  Hm…hade velat prata en längre stund med dig,men tragiskt nog så blev jag rejält “bakis” på den där jämrans bokmässan, fasligt vad det dricks mycket sprit i bokförläggarkretsar.
  Okej, får skylla mig själv, valde att hinka i mig lite för mycket helt enkelt, fast det blir lätt så nu när alla våra tre barn flyttat hemifrån, ingen behöver längre hämtas eller lämnas såsom det behövts här under i princip 20 års tid. Hållt mig spik nykter i princip under alla barnår.

  Hmmm……fast det var ju inte det saken gällde, nu när jag äntligen har kommit ifatt i mitt läsande och jag är nyfiken på dina böcker, tror du att jag som man har någon behållning av dem? Finns männen med, kanske inte just som målgrupp….ja, du fattar vad jag menar!

  Fick en regelrätt utskällning av en kvinnlig författare på bokmässan då jag sa att jag läst hennes bok. Hon skrev enbart för kvinnor sa hon.
  Okej, det var “romance”, men Lilla Frun dvs Pockethexan tyckte den var värd att läsa då vi pratar mycket litteratur i det Olofssonska hushållet.

  Vilken av dina böcker tycker du att jag ska läsa/börja med?

  Fina bilder du har på din blogg….börjar genast nynna på i Roslagens famn!
  Mvh ifrån Peter Olofsson alias Oumberlige Peter!
  PocketHexan hälsar så mycket, vi ses förhoppningsvis på Bokmässan i höst, då ska jag hålla mig nykter…nästan!

 3. Härliga bilder och fint skrivet, som du alltid gör!
  Själva levnadssättet är också det jag förespråkar, att baravara. Ha en fortsatt skön sommar! =D
  Kram

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..