Ett fjärde barn?

FRÅGA:

Nu till nåt helt annat. Vi har tre underbara små barn! Vi är rika! Vi har vänner som inga kan få eller som försöker i massor. Men jag tänker ändå på en 4, men är nu livrädd och helt övertygad om att vi inte kan få fler barn. Detta stressar mig. Varför är jag inte bara nöjd? Du har en bra blogg och din bok Barnliv är vår bibel!

SVAR:

Tack vad roligt att ni tycker om Barnliv! (ändrade titeln för jag antar att det är den du menar när du skrev “småbarnsliv”). Vad det gäller dina tankar på ett fjärde barn så förklarade en barnmorska detta med att kvinnors “naturliga” barnkvot är runt 4-5 barn och att många kvinnor inte blir “mätta” med färre barn. Att man oroar sig för att inte bli gravid fler gånger hör till, jag tror att det kan vara svårt att tänka sig att man ska klara av att upprepa miraklet, men jag kan säga så här att har du fött 3 barn så är oddsen högre att du ska kunna föda ännu ett, maskineriet är igång liksom och kroppen fungerar som den ska. Tycker inte du ska oroa dig över detta utan ta en sak i taget, njut av livet med era fina barn och den dagen ni funderar på ett syskon så kommer det sannolikt att lösa sig. Ingen idé att ta ut bekymmer i förskott, för de kan lika gärna aldrig inträffa. Kram!

  1. Hej nu skriver jag igen, kan verkligen inte släppa oron om att det inte kommer gå., vart gravid med 2an när 1an var 6 månader vart gravid mer nr 3 då nr 2 var 9 månader. Nu är nr 3 strax 9 månader och min mens kom igår,jag hann aldrig ha ordentlig mens mellan dom andra spelar detta nån roll? tänkerför mycket så jag har bokat tid hos min bm, allt detta tänkande kan ju gör att det inte vill sig eller ?

  2. Tack! VAd glad jag blev att du tog dig tid att svara! Nä man ska inte ta ut sorger i förskott. den barnmorskan visste nog vad hon pratade om för det känns “inte färdigt” i kroppen och knoppen. Tror jag ska ta och klicka hem den nya upplagan av din bok, och jo jag hade nog blandat ihop titeln med vårt familje liv 😉
    Och med spänning följer jag också Cecila Lund, Tigerkvinnan damp ner i brevlådan idag. Tack igen för att du svarade, du är en av mina förebilder! Hoppas du har haft en bra dag! Kram

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..