Myror i kaffet

Varför kryper de ner i vattenkokaren? Varför, av alla ställen? Fattar de inte att de blir till soppa sju gånger om dan? Jag trodde myrorna var smarta, det var det jag lärde mig som liten, tack vare de pedagogiska böckerna om Ferda Mravenec, a k a Ferda Myran, alla tjeckiska barns älskade sagofigur vars öden och äventyr i skogen och utanför stacken vi fick följa. Superfina illustrationer gjorda av den tjeckicke konstnären Ondrej Sekora, man kan lugnt säga att sagorna om Ferda präglat mig grymt och jag känner vördnad varje gång jag ser en myrstack. Men nej, klipska Ferda skulle väl aldrig ner i den förbaskade kokaren? (Eller dras de till vatten och tror de ska SVALKA sig i hettan??)

Själv är jag i city. På uppdrag. Men jag längtar efter sol vind och vatten höga berg och djupa hav.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..