Personlig utveckling, del 1: Du får mig att känna mig…

Tänkte att vi ska ha liten bloggskola i personlig utveckling här, eller åtminstone några små dykningar ner i detta stora ämne som handlar om vårt beteende, tankar, känslor och framför allt vad som händer när vi ändrar lite på hur vi gör och tänker.

En kvinna berättade för mig att hon var tveksam till att gå på en personalmiddag eftersom en mellanchef på företaget skulle vara där, och hon var lite rädd för den chefen. Det var en man med stark ställning, ett ganska tillknäppt sätt och dessutom med många år i firman.

Han får mig att känna mig så liten och osäker, jag vill inte vara runt honom. Jag blir nervös när jag ska hälsa på honom och går alltid och grubblar efteråt. Han får mig ur balans.

Det är nu det blir intressant, mina vänner, för ingen annan människa kan plantera en känsla i oss. Läs det där igen, för det är viktigt. Det du känner det finns inom dig. Andra kan väcka känslor, förnimmelser, tankar men känslan äger du till 100 procent. Det gör det faktiskt inte svårare utan lättare, eftersom det också betyder att vi kan styra över våra känslor!

Jag rekommenderade kvinnan att välja ett annat förhållningssätt när hon mötte chefen nästa gång, att välja andra tankar. Att inte se sig själv förminskad, osäker, otrygg och liten i mötet med den stora, mäktiga, kraftfulla och obevekliga. Antagligen gick chefen omkring med samma känsla av att vara osäker och annat, men dolde den möjligen bättre.

Sagt och gjort. Hon testade vid nästa tillfälle och återigen blir jag övertygad om människans storhet när hon kom tillbaka till mig och berättade att det hade fungerat! Hon var nervös, visst, men hon kände sig mer säker, mer avslappnad efter en stund, mer neutral och lugnare i mötet. Så, om du uttryckt eller tänkt att andra människor får dig att känna saker, tänk om lite grann och äg alla dina känslor själv från och med idag. Lycka till!

 1. Absolut! Denna dag är en höjdpunkt i kanonstaden. Jättelång kö innan biljettutsläpp,inom loppet om 45 minuer var det slutsålt!! Morgonposten dagen efter rapportera om hur det myglades i kön för att intresserade skulle få biljetter…Wow Elizabeth!

 2. Tack för del 1 Elizabeth. Mia i tidigare inlägg skriver precis det jag också känner, min fundering är; hur tar vi oss an dessa tjyvar? Kram

 3. Precis vad jag behövde efter att jag kommit hem från jobbet med obehags känslor som vissa personer ger mig.Det är något i livet som är påfrestande att behöva vara tvingad att ha vissa människor i sin närhet som man valt bort för länge sen om man fått välja själv,de suger ur en energi bara man ser dem,blä för energitjyvar.

 4. Så viktigt att tänka på! Har själv varit hjälpt av detta förhållningssätt vid ett flertal gånger på jobbiga möten.
  Tack för att du påminner oss om att sträcka på ryggen och ändra tanken!

  En stor styrkekram till dig….allt blir bra!
  Kram Monica

 5. Oj vad jag känner igen mig i det här. Mina känslor har många gånger ”spelat mig riktigt jobbiga spratt”, tyvärr kunde jag inte alls hantera det förr. Är väl lite bättre på det nu MEN jag kan bli ännu bättre :-).
  Vilket bra förhållningssätt du gav kvinnan Elisabeth, tack det ska jag ta med mig och träna på.
  Kram från Lena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..