Torsdag: Internationella Flickdagen

Idag, den 11 oktober, är det den Internationella Flickdagen. Dagen har skapats av FN, på ett initiativ av Plan, och är till för att uppmärksamma alla flickors situation i världen. Miljontals flickor lever i förskräckliga förhållanden, utan tillgång till sådant som vi i många fall tar för givet: mat, utbildning, trygghet, självständighet, kärlek och stöd.

Genom att arbeta med unga flickor, och stärka deras position i samhället, kan världen utvecklas till det bättre på alla olika nivåer; jämställdheten ökar, ekonomin blir starkare, och levnadsförhållandena blir bättre. Dessutom brukar kvinnor spendera 90 % av sin lön i hemmet, till familjen – en betydligt högre siffra än männen, generellt sett. På så sätt lönar det sig för kommande generationer att satsa på kvinnor, efter som de med största sannolikhet fortsätter på samma spår.

Min dotter Emelie (18 år)  volontärjobbar aktivt för Plan Sverige, som planinstruktör, och brinner verkligen för det hon gör. Hon vill på allvar verkligen vara med om att förbättra levnadssituationen för de som behöver det. Hon har idag anordnat ett flertal aktiviteter, som ni kan läsa om, om ni klickar HÄR. I sitt ideella jobb har hon tidigare bland annat varit brud i en aktion mot barnäktenskap.

Vill ni vara med och stödja Plans arbete för flickor?
Räck upp handen för flickors rättigheter eller Bli fadder eller Ge en gåva.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..