Beröm era barn idag!

Eller andras barn, det går också bra. Bara ni ger ger ger beröm. Anledningen till att jag vill trycka extra på det är en föreläsning om tonårsföräldraskap som jag höll igår i Göteborg, där frågan kom upp från en förälder som berättade att sonen skötte sig ypperligt på en massa punkter förutom två ungefär, och vad skulle man göra åt det? Jo, börja med att ge beröm för allt sonen sköter bra, positiv förstärkning vet ni, och sen samtala om det andra, men framför allt beröm och bekräfta det goda. Då kom frågan hur länge man ska hålla på med det? ALLTID! VARJE DAG! Det är mitt svar. Kärlek kan vi aldrig få för mycket av och våra barn behöver det lika mycket som de behöver näring och vitaminer. Särskilt de där dagarna när de gjort nåt knasigt eller det inte blev så bra, då ger vi dem ännu mer. Och pratar sen lugnt och fint om det andra.

Så ut och beröm och ge idag! Här är Katerina Janouch och jag efter föreläsningen igår kväll:

Ps Övning från igår om lyssnande och närvaro: jag tycker jag gjorde sådär ifrån mig, å andra sidan föreläste jag mest igår, men idag är det massa klientmöten så då jag ska vara vara lyssnardrottning… Ds

  1. Hej Elisabeth! Tack för trevlig föreläsning igår! Mina tonårstjejer suckar ibland för att jag tjatar om ”jag älskar inte alltid det du gör, men jag älskar alltid dig!” fast jag vet att det har landat in hos dem! Tror nog att de är rätt så trygga i att vara älskade flickor i alla väder!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..