Busenkla frukostfrallor

oktober 1, 2012 1 kommentar
Mat

Jag älskar nybakat bröd till frukost, men det hinns ju inte med en vanlig vardagsmorgon. Eller? Jo, jag har hittat ett kanonrecept där jag igår kväll gjorde degen, och imorse bara gräddade frallorna! Enkelt och gott! Här kommer receptet:

(24 frallor)

Smula ner 1/2 paket jäst i en bunke. Rör ut den i 6 dl vatten eller mjölk. Tillsätt 2 msk olja, 2 tsk salt, 14 dl mjöl – jag tog 4 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl. Arbeta degen smidig med nästan allt mjölet, ta upp på bakbordet och arbeta i resten. Forma små runda fina bollar utan sprickor och lägg i en smord muffinsform (det blir superfina frallformer!) och ställ i kylskåpet över natten.

Sätt ugnen på 250 grader och låt frallorna bli rumsvarma under tiden. Pensla med vatten och strö över vallmo- eller sesamfrön. Grädda i 7-10 minuter. Låt svalna på galler. ÄT!

(Receptet hämtat ur boken Brödglädje, Libris förlag)

1 kommentar

Anmäl

[…] Idag har jag lite fikaturne med Matheo. Tack och lov kommer alla till mina trakter för Matheo har varit ledsen de senaste dagarna. Eftersom vi reser så mycket annars så vill jag hålla flängandet på 0 när vi är hemma. Jag ska träffa underbara Elizabeth Gummesson, kvinnan som skrivit Good Enough och Svartsjukeakuten. Den senare boken både några bittra själar läsa som inte kunde unna Martin glädjen att han får hjälp. Hursom så tycker jag Gummeson är så klok och SÅ vacker, majgad! Ni hittar hennes blogg här. […]

Skriv en kommentar