Busenkla frukostfrallor

Jag älskar nybakat bröd till frukost, men det hinns ju inte med en vanlig vardagsmorgon. Eller? Jo, jag har hittat ett kanonrecept där jag igår kväll gjorde degen, och imorse bara gräddade frallorna! Enkelt och gott! Här kommer receptet:

(24 frallor)

Smula ner 1/2 paket jäst i en bunke. Rör ut den i 6 dl vatten eller mjölk. Tillsätt 2 msk olja, 2 tsk salt, 14 dl mjöl – jag tog 4 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl. Arbeta degen smidig med nästan allt mjölet, ta upp på bakbordet och arbeta i resten. Forma små runda fina bollar utan sprickor och lägg i en smord muffinsform (det blir superfina frallformer!) och ställ i kylskåpet över natten.

Sätt ugnen på 250 grader och låt frallorna bli rumsvarma under tiden. Pensla med vatten och strö över vallmo- eller sesamfrön. Grädda i 7-10 minuter. Låt svalna på galler. ÄT!

(Receptet hämtat ur boken Brödglädje, Libris förlag)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..