Jag drunknar i arbete…

… just nu, vad ska det egentligen kosta att logga ut tre dagar? Magsår och migrän? Jag tänker att jag tar det i min takt, det blir bra, allting ordnar sig, men sen sitter det en annan liten läskig röst på andra axeln som påstår att jag ligger efter i mejlen, att jag ligger efter med manusarbetet, att kvitton ska sorteras, fakturor skickas, kontrakt iordningställas. Ska jag låsa in mig på toan eller vad tycker ni?

 1. Jag har lärt mig en gång att det inte finns något som heter simultanförmåga, man gör bara flera saker i kortare stunder uppdelat under samma tid. Efter det har jag börjat tänka på att göra en sak i taget.
  Det låter enkelt men för mig är det något jag verkligen måste jobba med när jag blir stressad för jag sätter gärna igång med allt på en gång och blir överväldigad.

  Så; nu när du faktiskt ber om råd så är mitt att du gör en mental prioriteringslista och sen gör en sak i taget.

  Och andas!! =)
  Ha en härlig dag ändå, mitt i allt.

 2. Svälj den största grodan först. Och fokusera på det som är gjort, det ger dig energi för att ta itu med det som ska göras.

 3. Det är säkert så att allt helst borde göras typ NU! Men när jag känner att hjulet snurrar fortare och fortare så jag till slut nästan inte kan andas brukar jag göra helt tvärtom. STOPP! Nu är det en sak i taget – långsamt och ordentligt! Bättre att få en sak levererad på ett bra sätt än tusen saker gjorda dåligt. Det brukar hjälpa och dygnet har bara 24 timmar och man är inte mer än människa!

 4. Gör lite vad du känner för, ta en dag i taget. Vill du jobba/fixa saker – gör det. Men mindre än vanligt, för att vila dig extra.
  Satsa på att vila o koppla av mest! Sätt på lugn musik, andas och blunda…Tänd ljus o mys! Vila upp dig, för att kunna fixa det andra sen, när det är redo igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..