Emelie & barnäktenskap

Idag jobbar Emelie ideellt för Plan Sverige i samband med Tjejmilen, hon är klädd till ung brud för att uppmärksamma arrangerade barnäktenskap som äger rum på många platser i världen. Visste ni att 25.000 flickor under 18 år gifts bort varje dag? 25.000 flickor VARJE DAG! En helt ofattbar siffra. Den vanligaste dödsorsaken för flickor mellan 15-19 år är att de dör under graviditeten, som kommer som följd av äktenskapet.

Vad kan vi göra åt det här? Förändra de sociala normerna genom att påvisa att vi tar avstånd från barnäktenskap, genom att se till att flickorna stärks genom utbildning och arbete – istället för att familjen tjänar pengar på att gifta bort sina flickor kan de tjäna på att flickorna utbildas, får jobb och tjänar egna pengar. Genom att stödja Plan Sverige kan vi här hemma se till att de kan fortsätta sitt viktiga arbete. Emelie drar idag sitt strå till stacken genom att idag väcka uppmärksamhet och informera så många hon hinner, häng med ni andra också på det sätt ni kan! Emelie finns på Gärdet hela dagen. Hon finns på twitter också.

LOADING..