Stora nyheter om Bokens Dag i Karlskoga

Bokens dag firas varje år i november över hela landet och särskilt i Karlskoga. Där går folket man ur huse och fyller sedan den största teatern till sista platsen. Förra året var det tolfte gången man arrangerade festiviteterna och då var jag med som en av fyra gästande författare. Det var ett av de mest minnesvärda uppdragen jag hade 2011. Stämningen i publiken var helt underbar – biljetterna till de bägge föreställningarna tog slut på mindre än en timme, när de släpptes! 1.200 platser! Alla som jobbade runtom, besökarna, signeringskön i pausen – ni vet ibland är allting genomproffsigt skött och dessutom mysigt och trevligt, och så var det i Karlskoga. Dessutom hade de den bästa presentatör/moderator/konferencier jag nånsin mött. Så här skrev lokaltidningen om honom dagen efter:

Odd Zschiedrich är onekligen en av nycklarna till Bokens dags stora popularitet. Hans sätt att presentera författarna och lotsa publiken genom föreställningen är mycket kvalitativ och väldigt uppskattad.

Resten av artikeln om förra årets arrangemang kan ni läsa HÄR. I våras fick jag ett telefonsamtal från Bokens Dag-folket. Odd ville kliva av, han hade haft uppdraget i många år och skulle sluta. Nu undrade de om jag kunde ta över. JAG?! VA?! Men hjälp liksom! Nu är det ju så att jag gillar när det blir lite svårt och när det blir utmaningar, så jag sa JA, och 6 november tar jag plats på scenen som ersättare till Mr Presentatör Himself. Jag ska axla uppdraget med största respekt för publiken, författarna, arrangörerna och Odd själv. Lotsa publiken med trygg och varm hand, men hålla mig i bakgrunden. Läsa alla författarnas böcker och göra research och jobba fokuserat. Igår berättades nyheten i Karlskoga Tidning:

Min rara släkting Arjaleena skickade över uppslaget som hon hittade till frukostläsningen. Karlskoga – jag längtar!

  1. Jag tar till mig din önskan, och om du läser alla inlägg, inte bara dem med övningar, så ser du att det finns ganska mycket personlig utveckling insmuget här och där i mina texter. Jag kommer att fortsätta blanda eftersom alldeles för mycket övningar och djup orkar man inte med, det vore som att gå på sessions hos mig varje dag. Får jag fråga vad du skulle behöva träna på ? Har du nåt särskilt som skulle göra skillnad just i ditt liv? /E

  2. Hej! Läser din blogg enbart för personlig utveckling mer sånt…Mvh M

    (Gläds med dig ang Karlskoga, Odd är bra och kunnig men det
    klarar du matcha!)

  3. Jag önskar dig lycka till med ditt uppdrag! Mycket roligt att läsa att du tyckt om den förre presentatören och när jag såg namnet förstod jag varför! Odd var lärare på min högstadieskola (vi pratar 70-talet) och mycket omtyckt av oss elever. Numera njuter jag av Radio Kalmar när jag är i Kalmar och hälsar på min dotter, för Odd är en ofta hörd röst där.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..