Det här är framgång för mig

Jag frågade er häromdagen två saker:

1. Vad är framgång för er?

och

2. Vad behöver du för att bil mer framgångsrik inom det område du vill utvecklas?

Ni svarar så klokt och det är härligt att läsa! Viktigt att komma ihåg att här finns inga rätt eller fel svar, utan bara era definitioner och reflektioner. För mig är inte framgång att tjäna massa pengar, eller göra karriär och ha ett kilometerlångt cv, bo i en flott lägenhet eller kunna resa till paradisstränder – det tror jag inte ni hade trott heller, och jag läser i era kommentarer att vi tänker lika. Men jag ska gärna erkänna att jag tänkte det om framgång när jag var yngre; som 27-åring gick jag in i en ordentlig ålderskris eftersom jag hade så många föreställningar om allt jag borde hunnit med före 30, och som jag insåg att jag misslyckats med.

Idag är jag 43 år och framgång för mig personligen är att jag kan välja i livet. Jag kan välja hur jag vill spendera jul eller hur jag vill inreda, jag kan välja vad jag vill arbeta med och vad jag gör en ledig lördag. För mig är framgång frihet att kunna styra mitt eget liv.

Som svar på den andra frågan är det lätt att det börjar handla om jobb – och där är jag väldigt målmedveten och handlingskraftig när det kommer till hur jag vill sträva framåt inom något av mina yrkesområden. Där vill jag utvecklas och inte stå stilla, utan utmana mig själv. För att göra det behöver jag söka utmaningarna, säga ja till sånt som verkar skrämmande och utsätta mig själv för uppdrag som jag inte är säker på att jag klarar. Framgången ligger i att växa i mig själv och tilliten till min egen förmåga.

Mitt andra område i höst är träning som jag vill utvecklas inom, och det jag vet att jag behöver då är att göra utrymme i agendan, boka upp träningstid med mig själv helt enkelt, plocka bort saker som inte är måsten och gå och simma istället, eller styrketräna eller gå på klasser (tyvärr kan jag inte springa några ordentliga sträckor längre pga skadat knä, hoppas på operation i höst, löpning max 20 minuter nu). Om jag hela tiden bokar av de tiderna så blir det ingen framgång inom det området. Det krävs en ansträngning, som med den mesta framgången. Även den framgång som är att ha frihet att kunna styra sitt eget liv har krävt en ansträngning från början.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..