Hemma i stan

Jag saknade landet redan när jag svängde ut ifrån tomten i förmiddags, men nu är jag i stan igen och öppnar upp alla fönster och balkongen och vädrar ur lägenheten, dammar, dammsuger, sorterar sopor, pantflaskor, skurar kylskåpet som läcker, packar upp väskor, öppnar post – ja, kommer i ordning här hemma helt enkelt. Det är vemodigt att lämna den härliga grönskan och naturen, men skönt att vara hemma och starta upp här. Motstridiga känslor alltså, som så ofta i livet, man är både glad och ledsen samtidigt. Ni vet hur jag menar.

Britta den lilla pälsprinsessan, hon smet rakt in under min säng, där är det skugga och svalt, och där har hon nu legat och sussat i flera timmar medan matte har pysslat. Det tar nog på krafterna för henne att förflytta sig, hon som inte ens vet var vi ska. Så fort jag började packa på landet följde hon efter varje steg jag tog, för att försäkra sig att jag inte skulle glömma henne… Önskar att hon hade stora skogen runt sig alltid för hon har trivts så bra därute, bara på med långa linan så kan hon promenera runt och nosa överallt. Men om en liten stund när hon kvicknar till blir det på med träningskläder och sen ner till Årstaviken och lägga några kilometers sniffande bakom oss. Nåja, hon får stå för sniffandet, jag promenerar intill.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..